За поредна агресия над екип от линейка информираха от столичния Център за спешна медицинска помощ. Инцидентът се случил в посолството на Украйна в София, съобщи "Дарик". 

Спешните лекари били забавени на входа на посолството от проверяващите и дипломатът за когото бил подаден сигналът починал. В момент на афект дъщеря му се нахвърлила върху медиците с юмруци и ритници.
 
Сигналът за влошено състояние на 39-годишен дипломат в посолството на Украйна бил подаден в неделя вечерта. Спешните медици са пропътували разстоянието от площад "Сточна гара" до кв. "Овча купел" за 10 минути, обясни Катя Сунгарска, говорител на центъра. Над пет минути обаче им трябвали докато преминат проверките на входа на посолството, след които заварили пациента починал.
 
"Проследихме GPS-а на линейката, пътували са със сирени и светлини, за 10 минути са стигнали. Имало е забавяне 5-6 минути на входа, защото това е посолство и трябва да се извършват необходимите действия за проверка. В момента, в който екипът ни е отишъл, човекът е бил починал. Въпреки това нашият лекар е направил пълния обем реанимационни действия. Всичко възможно сме направили", обясни за случая Сунгарска.
 
"Що се отнася до самия инцидент - нашият лекар е извикал полиция, те са дошли, извадили са екипа. Искали са им обяснения, написали са. И от тук на сетне тези органи трябва да си свършат работата", поясни говорителят на Спешната помощ.  
 
Сериозни наранявания спешният лекар и парамедикът нямат, не е ясно обаче каква е била причината за смъртта на дипломата.
 
Коментар от украинското посолство до момента няма.

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно