БНР отбелязва 80 годишния юбилей на Милчо Левиев с концерт

19:00, 15 мар 18 / Култура 25 580 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Биг бендът на Българското национално радио ще отбележи 80-годишния юбилей на легендарния Милчо Левиев с концерт на 15 март, посветен изцяло на музиката му. Под диригентството на Антони Дончев музикантите ще изпълнят емблематични пиеси от творчеството на композитора като „Студия“ – едно от първите му произведения, „Блус в 9“, „ A Voyage again”.

Милчо е номер едно! Неговото място заслужено е сред най-талантливите световни композитори“, казва Антони Дончев.

Милчо Левиев е пианист, композитор, аранжор, диригент и преподавател. Носител е на престижни награди и отличия от световни джазови фестивали, има и няколко номинации за „Грамми“ за най-добър аранжимент.

В периода между 1962-ра и 1966-та година Милчо Левиев е музикален ръководител на Биг бенда на Българското национално радио и телевизия. Той има огромно творчество от пиеси за симфоничен оркестър, клавирна, камерна, филмова и театрална музика.

Специален гост на събитието ще е джаз певицата Лилия Илиева. След дебюта си на сцената на Първо студио през 2016-та г.  с формацията The Minimum Quartet тя отново ще пее на тази сцена, но този път с Биг бенда на Радиото.

Концертът на 15 март ще е от 19:30 часа в Първо студио на БНР.

Билети в Рекламно-информационния център на Радиото (бул. „Драган Цанков“ № 4), на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“ и онлайн в мрежата на ticketsbg.com и eventim.bg

Входът е свободен за ученици от НМУ „Л. Пипков“ и студенти от НМА „Проф. П. Владигеров“, Департамент „Музика“ към НБУ и Специалност „Музика“ към СУ срещу ученическа или студентска карта.

 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама