Зам.-председателят на ЕК Марош Шефчович идва в София

09:10, 15 мар 18 / Политика 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заместник-председателят на Европейската комисия, отговарящ за енергийния съюз, Марош Шефчович идва на посещение в България днес.

Той ще се срещне с президента Румен Радев, с министър-председателя Бойко Борисов, с министъра на енергетиката Теменужка Петкова и с комисиите по енергетика и по европейски въпроси и контрол на европейските фондове в Народното събрание.

Заместник-председателят Шефчович ще участва и в конференция на тема "Ролята на неправителствените организации за подобряване на енергийната политика и нормативната база в областта на енергетиката - предизвикателства пред Югоизточна Европа", която се организира от Института за енергиен мениджмънт и Министерството на енергетиката като част от програмата на Българското председателство на Съвета на ЕС. Форумът ще бъде открит от енергийния министър Теменужка Петкова.

Основна цел на събитието е да обсъди в каква степен се чува гласът на неправителствените организации в процеса на определяне и прилагане на енергийната политика в европейски, регионален и национален аспект и какво може да се подобри. Това е особено актуално като се има предвид, че предстоят европейски дебати по различни теми, за които е необходим обществен консенсус. Такива са например защитата на потребителите, енергийната бедност и пазарното развитие. Други теми, които ще бъдат обсъждани в рамките на конференцията са управлението на енергийния съюз, ролята на въглищната, ядрената и възобновяемата енергия в контекст на климатичните промени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама