Прокуратурата обвини данъчен от София за корупция

15:05, 14 мар 18 25 508 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Софийската градска прокуратура обвини служител на столичния НАП за корупция, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Поводът е подаден сигнал от представител на предаването "Господари на ефира".

В последните дни в него се излъчиха серия от репортажи за престъпната схема в НАП. Сигналът им бил подаден от Хюсеин Колаксъзов - търговец с малък бизнес, който се отчаял от постоянното искане на подкупи. Мъжът има фирма, която се занимава с разнос с плодове и зеленчуци.
 
„Имам доста сериозен проблем с държавни служители, които не спират да ни рекетират и тормозят“, разказва търговецът. Той е получил писмо със заповед за ревизия. След като я е подписал, са му били запорирани банковите сметки и целия транспорт. Причината за това била, че мъжът е работил с неизрядна друга фирма. Търговецът отишъл в НАП. 

Главният публичен изпълнител на НАП Стефан Лозанов му казал, че само той можел да вдига запори, но това ще му струва 1000 лева, показаха "Господарите".

Предаването показа, че в схемата за изнудване на бизнеса са замесени бивши и сегашни служители на НАП.

Днес от прокуратурата съобщиха, че е образувано разследване за подкуп и е повдигнато обвинение на данъчен служител - Стефан Лозанов, както и на негов съучастник - адвокат Велислава Кирилова, която има обвинение и за търговия с влияние. Двамата са с наложени мерки "подписка".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама