Заледени пътища и мъгли в страната

08:00, 19 мар 18 25 1533 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заледени са пътищата в Силистренско, като най-сериозно е в района на село Сребърна, съобщават дежурните от Областното пътно управление. Камион е закъсал тази сутрин в участъка между Богорово и Кайнарджа. Очаква се той да бъде изтеглен. 

Заледен е пътят между Главиница и Окорш, община Дулово. Отсечката не е обработена и създава предпоставки за пътни инциденти. Дежурните от Гражданска защита в Дулово информираха, че машините работят и че пътят ще бъде опесъчен. Няма други проблемни участъци, увериха от общината. 

15 машини обработват пътищата в областта. В Търговищко е въведено ограничение за движението на МПС над 5 тона по третокласния път между селата Лиляк и Александрово, заради свлачище. До 30 април е забранено движението на автомобили над 3,5 тона по пътя Капище-Банковец, заради ремонт на моста. 

По високите части на Омуртаг е намалена видимостта заради мъгрла от 50 до 100 метра. 4 машини обработват пътните настилки в Разградско. Получени са няколко сигнала тази нощ за паднали дървета вследствие на обледявания, информираха дежурните. Отстранени са дървета в отсечките Разград – Исперих, Лудогорци - Голям Поровец, както и в района на разклона за село Черковна.  

Дъжд превалява  в областите Бургас, Сливен и Ямбол. Пътищата са преобладаващо мокри. Тази сутрин мъгла има на две места - на Приморски и Дюлински проход. Там видимостта е до 30 метра. 

Движението по второкласен път Омуртаг-Котел-Мокрен в района на с. Тича е ограничено за МПС над 12 т поради свличане на земни маси. А за тези  до 12 тона  се осъществява в една лента. Ограничението  ще важи до 31 март.  

За същия срок е и ограничението на движението по третокласния път Елхово-Изгрев, поради компрометирано експлоатационно състояние на дървен мост над р.Тунджа. До края на месеца се използва изграденият обходен път до моста с ограничение на скоростта до 30 км/ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама