Ученици от София с награда „Достойните българи“ за благотворителна кампания

10:30, 20 мар 18 25 518 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Учениците от столичното 125 СУ „Боян Пенев“ се наредиха сред най-достойните българи в тазгодишната кампания на в-к „24 часа“. Отличието им беше връчено от кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова за инициативата „Вместо цветя – благотворителност“, организирана за Любомир Михайлов от 5 „е“ клас, който е с церебрална парализа.

На 15 септември 2017 година учителите предпочетоха да останат без цветя за първия учебен ден, за да помогнат за събирането на средства за нова акумулаторна количка, с която Любчо да се придвижва самостоятелно. Така в рамките на три часа съученици, родители и учители събраха 10 000 лева и с тази сума бяха закупени инвалидна количка с джойстик и олекотена рингова количка за вкъщи.

Най-много искам да проходя. Сега вече мога да стоя прав. С новата количка е много хубаво. Мога сам да се справям – в училище, навън, във физкултурния салон, по магазините, навсякъде, а децата са много добри приятели“, сподели Любчо.

Новата акумулаторна количка не е първият жест към него. Преди да стане първокласник в 125 СУ „Боян Пенев“, пет училища отказват да го приемат.

Приемам това отличие от името на всички учители, ученици и родители на 125-о училище. Изключително горди сме с наградата, защото тя е признание за висока обществена оценка. Радваме се, че заедно успяхме да направим щастливо едно прекрасно дете и че дадохме безценен урок на нашите настоящи и бъдещи ученици, като им показахме, че малките достойни жестове водят до огромна промяна“, коментира Венелина Николова, директор на 125 СУ „Боян Пенев“.



 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама