Плащаме за "синя" и "зелена" зона в София чрез мобилни приложения

12:09, 21 мар 18 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нова услуга ще стартира Цeнтърът за градска мобилност (ЦГМ) от този месец. Тя позволява на всеки бързо и лесно да заплати през банковата си карта престой в зоната за локално паркиране чрез мобилно приложение. Цената не се променя – 1лев за „зелена“ зона и 2 лева за „синя“.

Условието е клиентът да има интернет на телефона и свалено подходящо приложение. Има версии за Android и iOS платформи, съобщиха от пресцентъра на ЦГМ.

Дава се възможност и за пакетно заплащане до 2 часа за „синя“ и до 4 часа за „зелена“ зона. Също така има опция за проследяване на мястото, където е паркиран автомобила.

Новата услуга ще улесни и чуждестранните гости на София, които не могат да заплатят паркиране чрез SMS, тъй като външни оператори не позволяват този вид разплащане. Плащането чрез банкова карта и мобилна апликация не отменя възможността за разплащане чрез SMS. Тази опция остава като алтернативна в апликацията.

Приложенията чрез които ще може да става разплащането в зоната за локално паркиране ще бъдат обявени на отделна страница на сайта на ЦГМ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама