Фермерски пазар в София за Часа на Земята

17:00, 21 мар 18 25 479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фермерският пазар "От нашата ферма - с любов за вас!" ще гостува на Часа на Земята в столицата. Той ще е отворен на площад "Александър Батенберг" на 24-ти март, между 10:00 и 18:00 часа, съобщиха от WWF България.
 
На него ще присъства и екип на WWF, за да представи на софиянци природозащитната си работа, както и какво може да направи всеки, за да намали разхищаването на безценните природни ресурси.
 
По повод Часа на Земята,
Столична община ще разшири пешеходната зона за целия ден в събота и ще затвори за коли площад "Батенберг" от бул. "Г.С.Раковски" до ул. "Княз Александър Батенберг". За целия ден на площада ще бъде разкрит и мобилен пункт за събиране на стара техника - електрическо и електронно оборудване.

Зелените светлини на 50 пешеходни светофара в града ще светят във формата на сърце - отправяйки ясно послание за любов към природата, подсещайки гражданите да изгасят осветлението си вечерта, включвайки се в световната инициатива.
 
За втора поредна година WWF, заедно с Българската асоциация за ски в свободен и екстремен стил (БАССЕС) организират
нощно изкачване на Черни връх за Часа на Земята. Тази година към проявата се присъединява и платформата за спорт Activity Choices.

Софиянци са поканени и на традиционното гасене на светлини за Часа на Земята и съпътстващото огнено шоу с участие на театър на огъня и сенките Fireter и огнено шоу "Дивинитас" пред Народния театър "Иван Вазов". Отново фасадите на знакови сгради като Президентството, катедралата "Св.Александър Невски" и сградата на Народното събрание, заедно с много други, ще бъдат притъмнени за час от 20.30 до 21.30 ч.
 
Организацията на българските скаути също ще се включи в Часа на Земята, като мобилизира деца и младежи да се грижат за опазването на планетата. В клубовете из страната ще се правят различни инициативи - засаждане на дървета, уроци от големите към малките скаути за разделно изхвърляне на отпадъци и образователни игри.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама