Кметът на Банкя връчи отличия за заслуги към града

11:00, 22 мар 18 25 857 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на града Рангел Марков връчи поздравителни адреси, купи, плакети и грамоти на 6 души от Банкя, които с постиженията си в областта на изкуството, науката и спорта издигат престижа на града и го популяризират и извън пределите на България.

В присъствието на заместник-кмета Пламен Симеонов, служители и граждани, купа получиха осемгодишният състезател по джудо Борис Попов - световен шампион на турнира за деца във Франкфурт, Германия, и треньорът му Свилен Скерлев.

Плакет и грамота за високи спортни постижения получи десетгодишната плувкиня Елена Калайджийска за победите си в град Бор, Република Сърбия, на турнира Copper Cup, завърнала се оттам със златен медал на 50м кроул, бронзов медал-50м гръб, бронзов медал -100м кроул.
Нейният съученик от 4г клас на 78 СУ „Христо Смирненски” Борис Джурков, сребърен медалист от състезание по математика в Бангкок, също пое от ръцете на кмета плакет и грамота и чу шеговитото му пожелание да успява в математиката, за да смята бъдещите награди и медали – неговите и на спортистите, в чиято компания получи своята награда.

Кметът отличи емблематичната  художничка от Банкя Мария Божилова, която дари две тематични картини за залата по бракосъчетания. Поздравителен адрес получи и Величка Живкова ръководител на клуб „Пендари” и благодарности от Рангел Марков за активното участие на състава в културния живот на Банкя.

 



 

 


 


 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама