Нова апликация дава повече възможности в платеното паркиране

12:20, 23 мар 18 25 1352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ново мобилно приложение за заплащане на часово паркиране в синя и зелена зона представи днес Центъра за градска мобилност. Апликацията се казва URBO и има версии за Android и iOS платформи.

Приложението предлага алтернативен начин за заплащане в зоните чрез кредитна или дебитна карта.  Използването на апликацията е лесно - потребителите въвеждат еднократно свой профил и банкова карта в защитената среда на приложението и могат веднага да платят за избрана от тях зона.

URBO дава възможност и на чуждестранните гости на София да заплащат почасово паркиране без да търсят талони. Това до момента на практика не бе невъзможно чрез SMS разплащанията.

Сред останалите ползи на приложението са възможността за пакетно заплащане до 2 часа за синя и до 4 часа за зелена зона, както и функцията за проследяване на мястото, където е паркиран автомобила. Методът на разплащане чрез SMS, присъства като алтернативна опция в апликацията. Потребителите на URBO имат възможност да въведат по няколко свои карти (лични и служебни) и получават детайлни седмични рипорти за час, дата и брой извършени паркирания.

Създателите на URBO, работят по развитието на още полезни функционалности в следващите версии на приложението. Чрез тях платеното паркиране в столицата ще е още по-лесно, а шофьорите ще имат повече важна информация.

URBO е достъпен в Google Store и App Store от 15 март. Разплащанията в системата се извършват от платежния партньор на URBO -  Първа инвестиционнa банка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама