Бащата на нахапаното от куче дете ще съди собственика на животното

10:10, 11 апр 18 25 492 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Ще впрегна всичките си сили, за да осъдя този човек и да не се случи това никога с никое дете", каза пред bTV Йордан Доцев, бащата на детето, което бе нахапано от ротвайлер на 10-ти април в двора на столичното 121-во училище.

"Детето е с дълбоки рани. Лекарят все още не може да го зашие. Има отлепяне на фасцията и притесненията на докторите са тъканта да не некротизира. Престоят му много манипулации и след това ще разберем какво ще се случи, каза Доцев.

Доцев сподели, че ще се възползват от услугите на психолог, тъй като детето се страхувало да излиза навън. След като се прибрали от болницата, синът му казал, че не иска никога да излезе повече навън и молил да си стои само вкъщи.

В момента на инцидента в двора на училището около 20 – 30 деца си играели, когато кучето нападнало изненадващо. "Там имаше и бебета на по година-две", разказа Доцев.

По думите му кучето било пуснато да се разхожда без каишка и без намордник. До въпросния ден Доцев не го е виждал, но сподели, че всеки ден вижда кучета в дворовете на кварталните училища, макар че е забранено.

За 24 часа в 4-то РПУ са задържани собственикът на кучето и човекът, който го е разхождал. Отговорност за инцидента носи човекът, разхождал кучето в двора на училището, така че най-вероятно собственикът ще бъде пуснат от ареста на районното управление, а мярката на другия мъж ще бъде увеличена на 72 часа. При доказване на вина се предвижда до 3 години затвор и/или пробация с до 5000 лева глоба.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама