Инвестиции в жп транспорта в България и Западните Балкани обсъждат на форум

07:50, 13 апр 18 25 571 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Велик Занчев ще открие среща на високо равнище на тема „Подкрепа от ЕС за развитието на железопътния транспорт в България и Западни Балкани: настоящи възможности и бъдеща перспектива“. Събитието е част от календара на Българското председателство на Съвета на ЕС и се организира от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, в сътрудничество с Асоциацията на Европейската железопътна транспортна индустрия UNIFE. 

Форумът ще бъде открит още от евродепутата от ЕНП Андрей Новаков, ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев и генералния директор на UNIFE Филип Ситроен.

Срещата ще събере на едно място широк кръг от представители на Европейската комисия, българското правителство и институции, публичния сектор и бизнеса. По време на събитието ще бъдат обсъдени възможностите за инвестиции в железопътния сектор в България и Западните Балкани, както и изпълнението на Четвъртия железопътен пакет и внедряването на ERTMS системи в железопътния транспорт. Друга тема на дебатите ще бъдат настоящите и бъдещи възможности за научни изследвания и иновации за железопътния транспорт.

Събитието ще се проведе от 8:30 часа на Централна жп гара София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама