Шест души загинаха при катастрофа на магистрала "Тракия" между автобус и кола

11:52, 13 апр 18 25 1406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Автобус се преобърна на 27-ми километър след "Траянови врата" преди Ихтиман. 6 души са загинали. Сред ранените има дете. Всички хора вече са извадени от автобуса, съобщиха от пожарната пред NOVA. 

Седем души от пътниците в автобуса са се качили от Бургас, 8 - от Айтос, двама от Карнобат, а петима от Сливен, съобщи БНР.

Сигналът за инцидента е бил подаден на телефон 112 в 11:27 ч. 14 линейки са на място. Пострадалите ще бъдат транспортирани в Окръжна болница и в "Пирогов". Движението в посока София временно е спряно, съобщиха от МВР.

Десет са пациентите в спешното отделение на УМБАЛ "Св. Анна София", пострадали при катастрофата до Вакарел, съобщиха от там. Трима са мъже и седем жени. Първият е транспортиран до болницата в 12,05 ч.  Четирима са в тежко състояние, със съчетани травми, като на двама се правят операции по спешност.

Автобусът на "Юнион Ивкони"е пътувал от Бургас за София. Ударът е дошъл от лека кола "Рено" с плевенска регистрация. Зад волана на автомобила е била жена.  В резултат на удара автобусът се е преобърнал в канавката. 

Екипи на пожарната се опитват да вдигнат автобуса. Министърът на транспорта Ивайло Московски разпореди спешна проверка на автобуса, както и дали шофьорът е почивал през последните 24 часа.

Не е ясна причината за тежкия инцидент - грешка на шофьора или сблъсък с друг автомобил. Един от управителите на фирмата "Юнион Ивкони", собственик на автобуса, Иван Добрев каза, че превозното средство е чисто ново. 

От Автомобилна администрация казаха, че автобусът е изпълнявал редовна линия и превозното средство е преминал годишен технически преглед.

По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на вътрешните работи е прекратил посещение на ГКПП Капитан Андреево, където бе планирана визита на холандски депутат, и пътува към мястото на тежкия пътен инцидент на автомагистрала „Тракия“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама