Прокуратурата изнася повече информация по случая "Иванчева"

07:30, 18 апр 18 25 631 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Прокуратурата изнася повече информация по случая с арестуваната кметица на столичния район „Младост” Десислава Иванчева. Заедно със заместничката й Биляна Петрова, тя беше арестувана показно на бул. "Васил Левски" за взимане на подкуп в размер на 56 000 евро. Това била първата вноска по подкупа, чиято обща сума била 250 000 евро, по неофициална информация. 

Десислава Иванчева стоя часове наред окована в белезници, а районът около Министерството на спорта, където тя бе задържана, остана отцепен, което затрудни трафика. Часове по-късно, заради започналия дъжд, следователи и арестани се пренесоха в сградата на БФС.

Иванчева е направила три страници възражение относно публичния си арест.

В 09:30 ч. пред сградата на БТА се събират всички, убедени, че кметицата на "Младост" е невинна и срещу нея и зам. кмета Биляна Петрова беше проведена "ченгесарска" акция за набеждаването и отстраняването й, пише във Facebook профила на Иванчева. В БТА от 10:00 часа трябва започне пресконференция на Сдружение "Зелен Младост" на тема "Зелените площи в София пред застрояване", в което се планираше да участва и Иванчева. Заедно със своята заместничка Иванчева смяташе да даде гласност на "съсипването на "Младост" и на цяла София". "НО мафията реши, че ТЕ НЕ ТРЯБВА ДА ГОВОРЯТ. ЗАТОВА НИЕ ЩЕ ГОВОРИМ!", пише още в призива.

За целта на протеста в социалната мрежа е създадено събитие "Да защитим кмета Десислава Иванчева от мафията!". Привържениците на Иванчева се събират от 7 ч пред община "Младост". "Нека покажем, че община „Младост“ не може и няма как да бъде окупирана от полицейска армия. Местата на Иванчева и Петрова са в община „Младост“!", пише в събитието.

"НИЕ НЕ ВЯРВАМЕ НА ОБВИНЕНИЯТА срещу кмета на „Младост“; НИЕ ПРОТЕСТИРАМЕ срещу ТИРАНИЧНОТО и целящо публичното й унижение 5-часово държане на улицата; ПИТАМЕ представителите на тази власт КОГА ще РАЗСЛЕДВАТ, АРЕСТУВАТ и ОСЪДЯТ истинските виновници за съсипването на София и България – представители на Столична община, главните архитекти действащи и бивши, представители на Народното събрание и правителството! ПРИЕМАМЕ извършения арест за обслужващ една мафиотска цел – отстраняването на Иванчева от избираемата длъжност кмет на район „Младост“ и заменянето й с послушни лица, обслужващи най-голямата организирана престъпна група.

МЛАДОСТ НА ХОРАТА, НЕ НА МАФИЯТА! 
МОЖЕТЕ ДА АРЕСТУВАТЕ НЯКОЛКО ЧОВЕКА, НО НЕ МОЖЕТЕ ДА АРЕСТУВАТЕ НАРОДА! НЕ МОЖЕТЕ ДА СКРИЕТЕ ИСТИНАТА ЗА ПРОТИВОНАРОДНИТЕ ДЕЙСТВИЯ НА ДЪРЖАВАТА В ПОЛЗА НА ШЕПА БЪЛГАРСКИ И ЧУЖДЕСТРАННИ МАФИОТИ И БОГАТАШИ!"

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама