Китайски филхармоничен оркестър за първи път в България

09:00, 20 апр 18 / Култура 25 488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един от най-обещаващите и вълнуващи симфонични оркестри в Китай гостува на зала "България" днес.

Под палката на младия световноизвестен диригент маестро Янг Янг почитателите на класическата музика ще се насладят на изпълнението на Концерт за цигулка и оркестър № 1, ла минор, оп. 77 на Дмитрий Шостакович и Симфонични танци  оп. 45 на Сергей Рахманинов.

Солист на концерта е носителят на многобройни отличия и награди от известни международни конкурси, младият цигулар Нинг Фенг.

Филхармоничният оркестър "Хангжу" е в основата на мащабна културно-образователна програма, която популяризира класическата музика в Китай и в същото време запознава световната общественост с музикалните таланти на Китай и привлича към тази кауза млади таланти от съседни страни в региона.

Звездата на маестро Янг Янг изгрява в Гърция през 2006 г., където той печели първо място за изключителното си изпълнение в Международния конкурс за оркестрово дирижиране Димитрис Митропулос. Оттогава той е желан гост-диригент на почти всички големи концертни сцени в Европа и Америка.

Пътят към славата на цигуларя Нинг Фенг тръгва от Кралската музикална академия (Лондон), където става първият студент, получил максимална оценка (100%) на заключителния си рецитал. Оттогава той неизменно участва в европейските концертни афиши.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама