Еврокомисар Тибор Наврачич провежда граждански диалог "Младите в Европа - какво следва?"

09:30, 19 апр 18 25 612 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Еврокомисарят по въпросите на образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич ще бъде основен оратор в конференцията „Обучение за създаване: от дигитални ползватели към дигитални създатели", която ще се проведе в София Тех парк в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС. В своята реч той ще подчертае значението на Плана за действие в областта на цифровото образование, представен от Европейската комисия през януари 2018г. и целящ да осигури цифрова компетентност на младите хора.

По време на посещението си комисар Наврачич ще бъде специален гост и на Европейската младежка конференция, която се провежда от 17 до 19 април в Националния дворец на културата. В рамките на конференцията ще се проведе граждански диалог с младежки представители на тема "Младите в Европа – Какво следва?". 

В дискусията заедно с комисар Наврачич ще участват министърът на младежта и спорта Красен Кралев и специалният пратеник на ООН по младежките въпроси Джайатма Уикраманайе. Събитието ще се излъчва на живо от 10:45 часа тук.

Диалогът се провежда в рамките на Европейската младежка конференция организирана от Бългаското председателство на Съвета на ЕС, като се очаква да присъстват над 250 участници – млади хора от европейските държави, от Западните Балкани и от Източното партньорство, политици, общественици  и представители на институции, заети в сферата на младежките въпроси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама