Спасено е зрениeто на пострадалата полицайка на дербито "Левски"-ЦСКА

07:30, 19 апр 18 25 577 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Операцията по спасяване на окото на пострадалата вчера полицайка е приключила успешно. Тя беше ранена по време на футболното дерби "Левски" -ЦСКА снощи след хвърляне на бомбичка. Пострадалата остава под лекарско наблюдение.

Бомбичката е била хвърлена умишлено срещу полицейските служители. Това съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов пред БНТ. 

„Екипът, от който част е била служителката, е т.нар. резерв от полицейски служители, който е бил разположен във входа на спортното съоръжение зад врата със стъклен прозорец. Този екип има задача, когато има усложнение на обстановката, да реагира. Те не са били на пистата и това, че бомбичката е хвърлена точно срещу тях, говори за една умишлена и предварително подготвена дейност, и мотив да се наранят именно тези служители“, каза главен комисар Маринов.

Пострадал е и още един полицай, който е пуснат за домашно лечение. 

От полицията задържаха 40 души в опит да установят кой точно от феновете е хвърлил бомбичката.  Образувано е досъдебно производство, издирват се и лица, които са били с маски по трибуните, отбеляза Маринов.

Не е измислена система, която да ограничи вкарването на подобни опасни вещества по стадионите, добави той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама