Около 4 000 души са се възползвали от нощния градски транспорт в София

11:10, 19 апр 18 25 439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Около 4 000 души са се възползвали от нощния градски транспорт в столицата през първите 11 дни след пускането му, или 350 - 400 души на вечер, каза Антон Деспотов, директор Дирекция „Експлоатация“ в Центъра за градска мобилност, цитиран от Агенция "Фокус".

Той уточни, че най-натоварени са маршрутите Студентски град – Обеля и Люлин – Младост в дните петък и събота и добави, че до момента няма регистрирани инциденти.

Около 4000 души, между 350 и 400 на вечер ползват градския нощен транспорт. Хората вече ще почнат да разпознават нощния транспорт и да го ползват. Всеки един автобус е оборудван с минимум две камери, които следят поведението на гражданите, при водача има инсталиран паник бутон и отделно във всеки автобус има кондуктор, който продава билети. Така няма да има никакъв гратис, а и има двама човека в автобуса винаги“, каза Антон Деспотов.

Той коментира още, че в края на тази седмица ще бъдат редактирани разписанията на нощните линии с цел по-голямо удобство на пътниците, а също така на всяка една спирка табелите ще бъдат подменени с такива, на които ще бъдат изписани часовете на преминаване на автобусите от нощния градски транспорт.

„Експериментално автобусите по нощните линии ще продължат до края на годината", каза още Деспотов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама