Екатерина Захариева разговаря с косовския си колега Беджет Пацоли

08:50, 20 апр 18 / Политика 25 502 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще приеме първия вицепремиер и външен министър на Република Косово Беджет Пацоли в София.

Двамата ще обсъдят Българското председателство на Съвета на ЕС и европейската перспектива пред Косово, включително и в контекста на представените от Европейската Комисия на 17 април доклади от пакет „Разширяване“. По време на срещата си Захариева и Пацоли ще се фокусират и върху теми от областта на двустранните отношения и регионалното сътрудничество.

Българският външен министър посети Прищина на 19 и 20 октомври миналата година. Република Косово бе последната спирка в балканската обиколка, която Захариева осъществи преди началото на Българското председателство на Съвета на ЕС. Тогава тя се срещна с президента на страната Хашим Тачи, с министър-председателя Рамуш Харадинай, както и със своя колега Беджет Пацоли.

По време на визитата си у нас министър Пацоли ще бъде приет и от заместник министър-председателя по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той ще се срещне и с председателя на комисията по външна политика на Народното събрание Джема Грозданова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама