Решават дали да оставят за постоянно в ареста Десислава Иванчева и заместничката й

07:50, 20 апр 18 25 480 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираният наказателен съд решава да остави ли за постоянно в ареста кметицата на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. Все още не ясно дали прокуратурата ще иска под стража да остане и посредникът в корупционната схема – бившият районен кмет Петко Дюлгеров.

Бившият кмет на "Младост", посредничил за получаването на подкупа, намерен, според прокуратурата, у кмета на района Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова, е направил пълни самопризнания. Това е станало след като Петко Дюлгеров е станал официално обвиняем, казаха от специализираната прокуратура за БНР. 

Самопризнанията на Дюлгеров няма да му дадат привилегирован статут, а и той може по всяко време да се отрече от тях. На този етап обаче, те потвърждават останалите доказателства, събрани от разследващите през последните два месеца, през които е бил изнудван бизнесменът с инвеститорски интереси в "Младост". 
А те са следите от белязаните пари, записаните уговорки със СРС и показанията на предприемача. 

Предстои анализ и на записите от камерите в заведенията, където Дюлгеров е получил в лист хартия 70-те хиляди белязани евро и после, като е взел своята част, е дал останалите на Иванчева и Петрова. 

Освен белязаните пари, открити у Петко Дюлгеров, чантата на Биляна Петрова и кашонче в колата на Десислава Иванчева, плюс специалните разузнавателни средства, документирали разговорите между тях и изнудвания бизнесмен, като доказателства ще се ползват и записите от заведенията, в които са се получавали и предавали  белязаните пари. 

„Иззели сме камерите от заведението, целият този процес се следи със СРС. В тези записи има всичко това, което един прокурор може да мечтае и да иска”, заяви Иван Гешев, ръководителят на Специализираната прокуратура.

Следенето на Иванчева започнало миналата година, а сигналът бил подаден преди два месеца. След това рекетираният заел пари на службите, за да хванат кмета в крачка, защото държавата не разполагала с такива големи суми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама