Прокуратурата поиска "задържане под стража" на Десислава Иванчева

10:26, 20 апр 18 25 490 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искания за вземане на мерки за неотклонение „Задържане под стража“ на тримата обвинени за корупционни действия в столичната Община „Младост“. Предстои съдът да насрочи за днес съдебното заседание по мерките.

Десислава Иванчева беше задържана преди три дни при зрелищна акция, която продължи десет часа. Днес изтича 72-часовото ѝ първоначално задържане. Срещу нея е повдигнато обвинение за подкуп в особено големи размери, като законът предвижда за това деяние наказание от 10 до 30 години затвор.

От Специализираната прокуратура обясниха цялата схема с подкупи в „Младост". При претърсването на кабинета и колата на Десислава Иванчева са намерени стотици забавени преписки. До Прокуратурата и Антикорупционния орган са подадени множество сигнали за неправомерни действия в Община "Младост".

Досъдебното производство срещу кмета Иванчева е образувано през февруари, проверката по него е извършвана още от началото на декември. Разпитани са много свидетели и са използвани СРС-та. Строителен предприемач е помогнал на полиция и Прокуратура да заловят Иванчева с подкупа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама