Служители на НАП отново протестират

08:20, 26 апр 18 25 472 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Протестите на работещите в системата на НАП продължават. Причината за масовото недоволство е закриването на цяло звено. В основата на преструктурирането на агенцията стоят съмнения за корупционни практики, а съкратените ще бъдат около 300 души. 

Служителите от отдел „Оперативен контрол”, който ще бъде засегнат, организират шествие от Министерство на финансите до централата на НАП заради отказа на директора на агенцията Галя Димитрова да преговаря с тях. Синдикатите настояват докато не се подпише удовлетворяващо страните споразумение, да не се предприемат действия по съкращаване на кадри. Те искат и преговори за структурни промени в отдел "Оперативен контрол" и НАП като цяло.

Митингът ще премине по маршрут: от ул. "Аксаков" 21-31, по ул. "Шишман", пл. "Народно събрание", ул. "Московска", ул. "Дунав", по бул. "Дондуков" до сградата на ЦУ на НАП.

Преди десет дни също имаше протест. Тогава финансовият министър Владислав Горанов обяви, че съкращения в щата на Националната агенция за приходите (НАП) няма да има. "Промените засягат 3% от служителите на НАП, като числеността на отдел "Фискален контрол" ще бъде увеличена с числеността на отдел "Оперативен контрол", поясни министърът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама