Владимир Клисуров е избран за временен кмет на ''Младост''

11:28, 26 апр 18 / Политика 25 513 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Столичният общински съвет избра Владимир Клисуров за временно изпълняващ длъжността кмет на район ''Младост''. До настоящия момент Клисуров бе заместник-кмет и е лично посочен от кмета Десислава Иванчева, която все още се намира в ареста и е подала заявление за излизане в отпуск.

Наложи се кметът на София Йорданка Фандъкова да прочете заповедта, с която е дала правомощия на Иванчева да контролира строителството на обекти от 4-а до 6-а категория. Тя обясни, че го прави, за да спрат спекулациите, че е предоставила извъндредни правомощия на Иванчева.

''Когато някой районен кмет поиска да му предоставя подобни правомощия, нямам никакви основания да му откажа. Последно такива правомощия предоставих и на кмета на район ''Витоша''. Категорично обаче не отговаря на истината, че кметът на ''Младост'' е имала извънредни правомощия'', заяви Фандъкова.

По време на дебатите в залата присъстваха и двамата зам.-кметове на ''Младост''- както Клисуров, така и арх. Румен Русев. В сряда двамата излязоха с обща декларация, в която поискаха за временен кмет да бъде назначен Русев, който е архитект, а основните проблеми на района са свързани със строителството, по които Клисуров не е компетентен. СОС обаче реши да се съобрази с волята на Иванчева и назначи Клисуров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама