Представят биографията на Меркел в София

09:00, 13 май 18 25 522 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изтъкнатият професор по приложна политология в университета Ковънтри Матю Квортръп проследява живота и политическия път на едно от най-разпознаваемите и влиятелни лица в съвременната световна политика: федералният канцлер на Германия Ангела Меркел. В книгата „Ангела Меркел. Непреклонната”, която е първата англоезична биография на лидера на германския Християндемократически съюз, ученият разглежда подробно пътя на настоящия канцлер на Германия още от детството до изборите в Германия през 2017 година и последиците от тях.

Освен известните факти от живота на Меркел, – че е израснала по време на комунизма в Източна Германия, че е изучавала природни науки и е първата жена-канцлер на Германия, от биографичното издание научаваме и за много, далеч по-неизвестни епизоди от живота й.

Книгата е част от поредицата „Власт и отговорност”.

Премиерата на „Ангела Меркел. Непреклонната” е насрочена за утре, 14 май (понеделник) от 18:30 часа в хотел „Маринела” (зала „Силует”). Представянето, в което ще вземат участие авторът на поредицата „Власт и отговорност” Свилен Спасов и директорът на българския офис на Европейския съвет за външна политика Весела Чернева, ще бъде последвано от дискусия по темата.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама