Заловената с подкуп софийска общинарка е изчезнала

12:25, 18 май 18 25 463 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Юрисконсултът на община "Подуяне" Лилия Геринска е изчезнала, след като вчера съдът я освободи срещу парична гаранция от 1000 лева. На 16 май антимафиотите от ГДБОП задържаха Геринска докато получавала сумата от 10 000 лева, за да уреди обществена поръчка на стойност 2 млн. лв.

Разследващите не са успели да открият Геринска на адреса, на който живее, съобщи БНТ.

Мотивите на съда да я пусне под гаранция са, че сама се грижи за малкото си дете и има чисто съдебно минало. Прокуратурата настояваше за домашен арест и задържане за 72 часа.

Сигналът срещу Лилия Геринска е получен в ГДБОП през август миналата година. От събраните доказателства ставало ясно, че Геринска искала пари от няколко различни дружества, за да им уреди спечелването на обществени поръчки. Тя била председател на комисиите, които оценявали кандидатите и чрез фалшификации на документи и подписи определяла победителя.

За поредната обществена поръчка за 2 млн. лева обещала, че ще бъде спечелена от правилния кандидат. Цената за услугата била 15 000 лв. Капаро от 5 и още 10 000 лева взела вчера малко преди да бъде арестувана.

Шефът на фирмата, спечелила обществената поръчка е основен свидетел по делото и затова не е обвинен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама