Затягат мерките за сигурност в училището, където мъж нападна деца

09:40, 21 май 18 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Допълнителни мерки за безопасност взе ръководството на столичното 17 СУ „Дамян Груев”, след като в края на миналата седмица доставчик на храна беше арестуван по подозрение, че е блудствал с две момичета от I клас.

33-годишният Валентин Асенов остава за постоянно в ареста, след като родители се оплакаха, че е завлякъл децата им в тоалетната и е извършвал непристойни действия с тях там. Близките на мъжа и адвокатът му твърдят, че става дума за недоразумение, а след ареста той е бил обект на физически тормоз от полицаите.

Директорът на училището Антоан Антонов благодари на децата и семействата им, като посочи, че без техния сигнал трудно е щяло да се стигне до толкова бърз арест. По думите му с момичетата работи педагогическият съветник на 17 СУ, а по-късно ще се включат и мобилните групи на МОН.

Антонов обясни какви мерки ще бъдат взети след изключително неприятния инцидент. Доставчиците ще бъдат вкарани в регистър с поименни данни и ще се проверяват при влизане. Няма да имат достъп до децата, а само до сервизни помещения. Обмисля се и назначаване на вътрешен портиер, който да е към училището, а не към охранителната фирма, съобщи bTV.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама