Няма установено замърсяване на река Слатинска

11:04, 22 май 18 25 527 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няма установено замърсяване на река Слатинска сочи експресен анализ на РИОСВ-София след сигнал за оцветени в синьо води на реката. Направен е обход по поречието й след посочения в сигнала замърсен участък.

Към момента на проверката не е установено оцветяване и отлагания, както нерегламентирано изпускане на води от промишлени източници. Взети са проби и е извършен експресен анализ. 

Резултатите показват, че състоянието на реката отговаря на изискванията за характеризиране на повърхностните води. Предстоят последващи проверки за установяване на източника на замърсяване.

Сигналът за необичайното състояние на реката подаде зрител на bTV. Борис Боев обяснява, че е видял в коритото на реката "супер ярко синя вода". Гражданинът е опитал над 5 пъти да подаде сигнал в отдел "Води", но без успех. На спешния телефон 112 отговорили на мъжа, че са приели информацията, но не дали обяснение.

Оказва се, че оцветяването на реката не е новост. След като Боев качил снимките в социалните мрежи, коментарите заваляли. Според мнозина това оцветяване на водите било практика.

В района на реката има цехове. Никой обаче не може да установи от къде идва оцветяването.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама