Фандъкова: Изнасят се неверни данни за инсталацията за битови отпадъци

10:30, 23 май 18 25 806 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изнасят се неверни данни по отношение на инсталацията за битови отпадъци в София. Тя е подкрепена от Европейската комисия още от 2012 г., разработваме този проект няколко години, работи се от една от най-големите компании в тази сфера, грижата за околната среда е изключителна наша грижа. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред БНТ.

Във Виена има 4 подобни инсталации, дори в самия център на града, като е туристическа атракция там, коментира още тя. 

"Заводът на Яна, в него се отделя всичко, което може да се отдели, в момента депонираме 16% от отпадъците, при 100% само преди няколко години", допълни Фандъкова.

"Инвестициите в образованието, в училища и детски градини, са абсолютен приоритет. Резултатите са показателни - поставихме нуждата от строителство на детски градини, вече построихме 92 нови сгради, увеличихме местата с над 16 000", каза още столичният кмет.

По думите ѝ тази година ще бъдат готови още три нови детски градини. В предучилищното образование достигнахме обхват на 98% от децата. В много райони има свободни места, затова сега се съсредоточаваме в отделни райони, в които няма училища и детски градини.

В навечерието на 24 май е важно да мога да кажа, че инвестираме в строенето и обновяването на училища, заяви Фандъкова и допълни, че 17 училища и детски градини тази година предстои да бъдат модернизирани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама