Кметът на "Младост" призна, че е назначила от ареста пиара си за зам.-кмет

15:45, 23 май 18 25 618 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Задържаната кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева е назначила за зам.-кмет пиара на общината
Петър Кърджилов. Това каза самата Иванчева в съдебната зала и уточни, че той ще заеме мястото на арестуваната
с нея зам.-кметица Биляна Петрова.

Иванчева призна още, че е издала заповед за уволнението на друг от зам.-кметовете на "Младост" Румен Русев. Тя отрече да е управлявала общината от ареста, а само, че е правила рокади в екипа си.

Днес прокуратурата ще поиска отстраняването на Иванчева от кметския пост като делото започва в 16 часа. Дотогава кметицата, заедно с адвокатите си, ще чете материали по разследването.

Преди това Иванчева изпрати заявление до главния прокурор Сотир Цацаров, след отказ на наблюдаващия делото й за подкуп прокурор, да й разреши среща с медиите. Същото искане е отправила и зам.-кметът Биляна Петрова, също задържана с Иванчева, съобщи пиарът на района Петър Кърджилов.

"Множество медии, противно на журналистическите принципи на Етичния кодекс на българските медии, коментираха г-жа Иванчева и г-жа Петрова като „очевидно виновни“, като тиражираха в публичното пространство редица клевети, лъжи и обиди по техен адрес. Срещу всички тях г-жа Иванчева и г-жа Петрова ще заведат дела в съда", съобщава
Кърджилов.

В заявлението си до Цацаров Иванчева и Петрова се позовават на чл. 253, ал. 5 от ЗИНЗС. 

Ето какво пише в него:

 ЗАЯВЛЕНИЕ
 от
 Десислава Иванчева - кмет на р-н "Младост" СО
 Биляна Петрова - зам.-кмет на р-н "Младост" СО

Уважаеми г-н Цацаров,
Във връзка с изпратено писмо на 11.05.2018 г. до наблюдаващ прокурор, на което не е получен отговор, отново Ви информираме, че желаем да се ползваме от правото си, дадено по закон, на основание член 253, ал. 5 от ЗИНЗС.
 
Моля за Вашето писмено разрешение за среща с медиите, по-конкретно право на пресконференция, която Прокуратурата направи след задържането ни и изнесе информация по делото.
 
Също така правото на отговор във всички медии, в които е коментирана работата на район "Младост", както и Прокуратурата, където изнася информация по делото.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама