Пуснаха под домашен арест мъжа, намушкал младеж в столичен тролей

12:25, 29 май 18 25 760 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пуснаха го под домашен арест мъжът, намушкал 18-годишно момче в тролей в София, съобщи Нова телевизия. Мотивите на съда са, че при спречкването в превозното средство не е имало опит за убийство. 

Потърпевшият без причина и без да бъде предизвикан е нанесъл удари в гърба на обвиняемия, отправяйки му обида "циганин". След това обвняемият е започнал да вика и да пита защо го е ударил и защо го обижда. Последвала е схватка и обвняемият със сгъваем нож е нанесъл нараняванията. Има данни за причинена телесна повреда и престъпление против личността, но съдът няма доказателства нападението да бъде прието като умишлен опит за убийство, пише в мотивите на съда. 

По делото не е налице медицински документ за диагноза на пострадалия, включително и данни за престоя и лечението му в "Пирогов". 

Съдът приема, че има опасност от извършване на престъпление, но не заради криминалното минало (от 2003 г.), тъй като обвиняемият е реабилитиран отдавна. Магистратите отчитат обстоятеството, че във владение на обвняемия освен метадон, е намерен и амфетамин. Според съда обаче няма реална опасност нападателят на младото момче да се укрие от органите на реда, затова постанови домашен арест за 33-годишният Георги Георгиев.

"Искам да видя майка си жива още един път". Това обясни в последна си дума 33-годишният Георги Георгиев.

Мъжът беше задържан на 14-ти май, след като наръга 18-годишен младеж в тролей в София. Причина за наръгването е забележка за непристойно поведение на група деца в градския транспорт. След инцидента стана ясно, че Георгиев е на метадонова програма и е наркозавосим.

Адвокатът му поиска по-лека мярка за неотклонение - домашен арест или цитирам, “каквато съдът прецени”.

"Разпитани са много свидетели, направили са оглед и разпознаване с цел изясняване на инцидента, но никой не се е поинтересувал от неговото психично състояния. Клиентът ми е на метадонова програма, наркозависим. Така че трябва да има психиатрична експертиза, доколко е извършил деянието", коментира адвокатът на Георгиев.

Той допълни, че има данни за насилие над Георгиев, които не са изяснени.

"Няма медицинска документация. Не знаем каква е телесната повреда на наръганото лице. Подзащитният ми живее и се грижи за болната си майка", обясни още защитата на Георгиев. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама