Румен Радев приема абитуриенти в неравностойно положение

08:50, 30 май 18 25 578 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тази вечер е традиционният абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение. Събитието е част от благотворителната инициатива на държавния глава Румен Радев „Подкрепи една мечта“.

В рамките на инициативата младежите, израснали без родителски грижи, получават информация и напътствия за своята професионална реализация или обучение. През учебната 2017/2018 г. в нея ще участват 124 младежи. За 54 от тях специалистите от Бюрата по труда търсят подходяща форма на заетост, а 26 са избрали да продължават своето образование във висше училище. 44 от младежите ще бъдат настанени в друг вид социална услуга заради висока степен на увреждане и трайно намалена работоспособност.

Oт 16.00 часа в Гербова зала на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще посрещне абитуриенти от над 60 специализирани институции за деца и младежи от цялата страна. 

Тази година водещи на тържеството ще са абитуриентите Божана Атанасова от Разград и Слави Стоянов от Пловдив. Интересите на Божана са насочени към професионална реализация в сферата на модата. Божана е сред зрелостниците, които ще преминат професионално обучение по фризьорство, осигурено от българо-италианската фирма „Кристиан оф Рома“ - партньор на инициативата. Изборът на Слави е да продължи своето образование в специалността „Социални дейности“ на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

В 19.00 часа в ресторант „Лаура“, Национален дворец на културата, ще започне балната вечер за абитуриентите. Изпълнителите, които ще подкрепят инициативата, са Поли Генова, Михаела Филева, Любо Киров, Орлин Павлов, Искрата, Дара, Павел и Венци Венц, Дичо, Нели Петкова, група „D2“, група „4 Magic“ и Танцов ансамбъл „Пламъче“. С приветствия към зрелостниците ще се включат и актьорите Любомир Нейков, Ненчо Илчев, Ралица Паскалева, Силвия Лулчева и Наум Шопов.

Над 30 дарители подкрепиха финансово организацията на абитуриентския бал за младежите в неравностойно положение и еднократната стипендия за абитуриентите, които ще продължат образованието си във висше училище или професионален колеж. 

„Да помогнем на млади хора, които мечтаят за дом и семейство, е добрина, с която можем да заздравим първичната рана от изоставянето им“, убеден е президентът Румен Радев. Държавният глава отправя благодарност към дарителите, които ще подкрепят финансово организацията на балната вечер на абитуриентите в неравностойно положение.

Организациите, фирмите и гражданите, които имат желание да подпомогнат благотворителната инициатива „Подкрепи една мечта”, могат да го направят със средства по банковата сметка на Администрацията на президента:

 
IBAN BG 45 BNBG 9661 3000 1909 01

BIC BNBGBGSD

Банка БНБ

 

За контакти и допълнителна информация:

Веска Гладченко

Тел. 02/ 92 39 183

+359 887 740 448

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама