Очевидец е заснел инцидента с линейката, чиито гуми бяха нарязани от колоездач, тъй като била спряла на велоалея в София. Записът е предоставен на "Спешна помощ". Полицията все още издирва колоездача.

Спешните медици се отзовали на сигнал за усложнено състояние на 19-годишно момче, страдащо от тежка форма на диабет. По закон автомобилите със специален режим на движение имат право да спрат на подобно място. Колоездачът обаче поставил ултиматум на лекарите веднага да отстранят превозното средство. След като това не се случило, мъжът извадил нож и нарязал една от гумите на линейката.

В резултат на вандалския акт повече от четири часа линейката била извън строя и не можела да помага на други нуждаещи се хора. Случката се разигра на 9 юни на столичния булевард „Дондуков”.

„В 11:30 часа ни беше подаден адрес за момче на 19 години с диабетно усложнение. Отидохме по най-бързия начин на посочения адрес. Тъй като имам право да спирам навсякъде при такива ситуации, спрях върху велоалеята и тръгнахме да търсим човека, който ни повика на адреса. Тъй като вратата беше заключена, се забавихме около минута-две. През това време спря един мъж с колело - не видях откъде дойде, и ми каза да махам линейката от велоалеята. Заплаши, че ако не го направя, ще спука гумата. Обяснихме му, че сме на спешен адрес и имаме право да спираме на това място. Заплаши, че ако не преместя линейката, ще спука гумата. В следващия момент заби нож в гумата и заплаши, че ще ме убие”. Това пред NOVA Димитър Геров - шофьорът на линейката на Спешна помощ. 

„Беше младо момче на възраст около 25-30 години. Много викаше. Имаше остър поглед. Изглеждаше превъзбуден. Благодарение на очевидец, който е снимал от другата страна, има запис на случката. Той беше така добър да ни предаде записа, за което му благодарим целия екип”, разказва още Димитър Геров.

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно