МОН отчете най-високи резултати по математика от матури от 2008 г. насам

14:00, 12 юни 18 25 1266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-високи резултати на матурата по математика от началото на провеждането на държавните зрелостни изпити през 2008 година, отчетоха от просветното министерство.

Максималният брой от 100 точки имат 215 зрелостници, като миналата година те са били едва 11. С по две отлични оценки са над 5000 дванайсетокласници. На матурата по български език и литература най-добре са се представители учениците от София и от Смолян. Първенци по училища по традиция са зрелостниците от Немската гимназия в столицата, следвани от тези от Испанската и Езиковата гимназия - Пловдив.

"По-високи резултати по български език и литература, по английски език, по география и икономика, по математика. Подчертавам, там е значима разликата", коментира Евгения Костадинова - експерт в Просветното министерство за резултатите по предмети, в сравнение с миналата година, предаде БНР.

Добре са сработили мерките за сигурност, като има само 16 анулирани писмени работи.

Добър 4.25 е средната оценка, която тази година зрелостниците са изкарали на матурата по Български език и литература (БЕЛ). Това е с малко повече от резултата, който дванадесетокласниците показаха миналата година, когато средният им успех беше 4.13. 

По-добри тази година са и оценките им на втората матура по предмет по избор. С пълният брой точки са 215 души като с две пълни шестици са 59 зрелостници.  

От образователното министерство са категорични, че задача 7, за която всички получиха по 1 точка независимо от отговорът, който са дали не е повлиял на крайния резултат. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама