Паргов: Не можем да превърнем София в “синя” и “зелена” зона

12:00, 14 юни 18 / Политика 25 451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Очевидно политиката на управляващите в Столична община е насочена към печалбарство, а не към решаване на проблемите с паркирането в София”, заяви заместник-председателят на Комисията по транспорт и туризъм от БСП Калоян Паргов.

Поводът за неговото изказване беше разглеждането на предложенията за изменение и допълнение на Наредба за организация на движението на територията на Столична община, внесено от директора на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) Христиан Петров.

"От ЦГМ предлагат увеличение на зелената зона за паркиране в София с 5500 места. Това става някак тихомълком, тъй като този път го прави чрез промени в Наредбата за организация на движението на територията на Столична община”, коментира Паргов.

Общинските съветници от БСП обаче настояват за по-различна политика. “Защото със сегашната политика на управляващите скоро зонирането в София с платено паркиране ще стигне до Околовръстното шосе. Това не е решение на проблема с паркирането в столицата. Цяла София не може да бъде превърната в “синя” и “зелена” зона. И от това да печели едно търговско дружество, за което винаги сме имали съмнение в прозрачността на работата му. Всъщност, работата му е далеч и от очите на гражданите, и от качествен контрол на Столичния общински съвет", заяви още заместник-председателят на Комисията по транспорт и туризъм.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама