Румен Радев: Малкият и среден бизнес се нуждае от политическа подкрепа

14:10, 15 юни 18 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Малките и средни предприятия се нуждаят от силна политическа и обществена подкрепа. Те са гръбнакът на икономиката и имат основополагаща функция за възпитаване на ценностите на предприемачеството. Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес приветства участниците в срещата на Административния съвет и Общото събрание на Европейската асоциация на занаятите, малките и средните предприятия (UEAPME), която се проведе в София.

„Малкият и среден бизнес и занаятите понасят най-тежко последствията от глобализацията. В същото време те са носители на мисията да не губим своята идентичност“, каза президентът и допълни, че средата за ефективно развитие на малките предприятия изисква ясни и справедливи решения, опростени процедури, предсказуемост и прозрачност. 

Заедно с участниците в Общото събрание държавният глава обсъди ролята на кохезионната политика за бизнес средата в България, насърчаването на младите предприемачи и необходимостта институциите на държавите в ЕС да елиминират административните пречки и да адресират директно проблемите на предприемачите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама