Лидери от ЕС и Балканите се събират в София на Цифрова асамблея 2018

08:30, 25 юни 18 / Политика 25 653 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 25 и 26 юни в Националния дворец на културата се провежда Дигитална асамблея 2018 #DA.18eu - най-голямото събитие от календара на Българското председателство, посветено на цифровизацията. То е под егидата на българския комисар по цифрова икономика и общество Мария Габриел и се организира от генерална дирекция "Съобщителни мрежи, съдържание и технологии" на Европейската комисия.

Дигиталната асамблея е годишен форум на най-високо равнище, който събира повече от 1000 заинтересовани страни и политици за обсъждане на цифровата политика на ЕС и последствията от последните технологични разработки. В два поредни дни, на 25 и 26 юни, те ще дискутират по теми свързани с цифровите умения, киберсигурността, изкуственият интелект и цифровото бъдеще на Европа.

Основни теми ще бъдат цифровите умения, киберсигурността, изкуственият интелект и цифровото бъдеще на Европа, а специален фокус ще бъде цифровизацията на Западните Балкани.

В откриването на Асамблеята ще участват премиерът Бойко Борисов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и заместник-председателят на Европейския парламент Евелин Гебхарт. Сред гостите ще бъдат министри от държавите-членки на ЕС, както и от Албания, бившата югославска република Македония, Босна и Херцеговина, Сърбия, Косово и Черна гора. Веднага след откриването ще бъде даден старт на изпълнението на Програмата в областта на цифровите технологии за Западните Балкани.

Модератор на двудневния форум на високо равнище ще бъде Ралица Василева. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама