Върнаха на прокуратурата делото срещу бившия шеф на НДК

15:55, 18 юни 18 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Софийският градски съд върна на прокуратурата обвинението срещу бившия директор на НДК Мирослав Боршош и бившия председател на Съвета на директорите на НДК Валентин Кръстев. Според съда в обвинителния акт има допуснати съществени процесуални нарушения, които следва да се отстранят, за да започне делото по същество, съобщи БТА.

Боршош е обвинен за
нецелесъобразно разходване на над 3 млн.лв. от бюджета на НДК и умишлена безстопанственост и сключване на 15 неизгодни сделки. Кръстев е обвинен за заплашване.

По време на разпоредителното заседание по делото адвокатът на Боршош Даниела Доковска заяви, че обвинителния акт е неясен и в него липсват факти, като поиска той да бъде върнат на обвинението, за да го поправи.

Според прокуратурата обаче, фактите и обстоятелствата в обвиненията били достатъчни по своя обем и че голяма част от аргументите на защитата са въпроси по същество, които
не се решават в разпоредителното заседание.

Съдът прецени, че част от въпросите, повдигнати от защитата, наистина следва да се решат в хода на делото. Той отбеляза обаче, че все пак процесуални нарушения в обвинението са допуснати, както и че в него липсват достатъчно фактически твърдения.

Според съда нарушенията
възпрепятстват обвиняемия да разбере в какво престъпление е привлечен. Определението подлежи на протест в 7 дневен срок. Прокурорът по делото Ирена Ганчева коментира, че ще се запознае с мотивите на съда и след това ще прецени дали да протестира определението на съда.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама