Разбиха наркомрежа, действала в Сливница и София (СНИМКИ)

16:05, 18 юни 18 25 1489 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализирана полицейска операция за неутрализиране на организирана престъпна група, занимаваща се с производство, отглеждане и разпространение на наркотични вещества, е проведена на територията на Сливница и София на 14 юни. В акцията, под наблюдението на Специализираната прокуратура, са участвали служители на отдел „Наркотици“ при ГДБОП.

В хода на разследването е установено, че групата е осъществявала престъпната си дейност от около четири месеца, дейността й се разпростирала на териториите на Сливница и София. До разследващите достигнала информация, че участниците възнамеряват да изнесат готово количество изсушена марихуана от къща в село Гълъбовци, общ. Сливница, където я отглеждали. 

В лек автомобил в селото са задържани Г.Г. /47г./, с криминални регистрации по чл.131 от НК и В.Р. /35 г./, също с криминални регистрации по чл. 325, чл. 198,чл. 354 ѝ и чл.321 от НК, и двамата от Сливница. Заловен е и техният помагач в разпространеното на дрогата – Д.Г. /49 г./ от село Алдомировци.

При извършените процесуално-следствени действия в колата на задържаните били открити два плика със зелена тревна маса, която при тестване реагирала на марихуана с тегло около 2 кг, а в къщата в село Гълъбовци -  оборудвана оранжерия с 46 растения марихуана, и още около 2 кг суха тревна маса - марихуана. От жилищата на тримата били иззети около 127 000 лева, 11000 евро, марихуана, мобилни телефони, газов пистолет и кварцови лампи. 

Установен бил и лек автомобил, ползван от Г. Г. и В.Р, паркиран в Сливница и използван за склад на наркотични вещества – от там са иззети около 30 кг бяло прахообразно вещество в различни разфасовки, което при тестване реагира на амфетамин. Общото иззетото количество наркотични вещества е около 35 кг, с приблизителна продажна стойност около 500 000 лева, според експерти.

Иззети са още химикали, ползвани при синтеза на амфетамин, автомат „Калашников“, пушка-помпа и пистолет “Байкал“ със заличени номера и няколко хиляди боеприпаси за оръжията.

По случая е образувано досъдебно производство чл. 321 вр. чл. 354А от НК. На тримата са  повдигнати обвинения за извършено престъпление по чл. 321 вр. чл. 354А от НК, като на Г.Г. и В.Р. е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ от Специализирания наказателен съд. На Д.Г. е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 5 000 лева.

Работата по документиране на престъпната дейност на групата продължава.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама