Цяла нощ аварийни екипи отводняваха София след проливния дъжд

07:30, 19 юни 18 25 553 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вследствие на падналия обилен дъжд снощи в столицата служителите на пожарната служба са реагирали на над 250 сигнала за наводнение улици, мазета, приземни етажи, подлези, ресторанти, детски градини и други, съобщиха от МВР. Сред засегнатите обекти - хотел "Шипка", метро станция "Витоша", "Сердика",  Мол Парадайс, църквата в подлеза на хотел "Балкан", подлезите до Централна гара и Министерство на младежта и спорта, 184 ЦДГ в кв. "Лозенец",  района на "Лъвов мост", банка "ДСК" на ул. "Княз Александър І", Театър "199", болница "София мед", онкологична болница в кв. "Дървеница", болница "Свети Наум" до 4-ти километър, ЦСМП - София (Сточна гара), Министерство на туризма, подлеза пред Министерство на външните работи, Информационен център на МО, гаража на СДВР, фонотеката на БНР на бул. "Драган Цанков", театър "Българска армия", заведение в подлеза на булевардите „България“ и “Гоце Делчев“, мазетата на ИА по лекарствата, заведения и ресторанти на приземните етажи.

От 18.30 часа на 18 юни до 6 часа тази сутрин пожарникарите са отработили около 57 сигнала. Няма информация за пострадали и бедстващи граждани.

По информация на НИМХ-БАН, количеството на падналите валежи в района на центъра на град София е около 50 л/кв.м.

Според Красимир Димитров от Столичната община вече са отводнени са всички засегнати от пороя сгради и улици. Все още се работи в подлеза на Лъвов мост. Аварийните екипи са реагирали на сигнали от район "Витоша" и "Княжево", предаде БНР.

"Шахтите от години наред се чистят превантивно, оглеждат се - ако не всеки ден, то през няколко дни. Възможно е да е имало запушена шахта, но проблемът не дойде от това, че канализацията не е поела. А за това, че за кратко време се изсипа много дъжд", заяви Веска Георгиева, директор на Столичния инспекторат, пред NOVA.

И днес продължава следенето на реките, който значително повишиха нивата си поради валежите.


 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама