Ученици на маестра Констанца Вачкова ще пеят в нейна памет в Софийската опера

18:00, 23 юни 18 / Култура 25 469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На един много специален „Голям оперен концерт, с наши и чужди звезди“, посветен на маестра Констанца Вачкова на 29 юни в Софийската опера, цяла плеада таланти и нейни ученици ще потопят присъстващите в дълбините на магията на човешкия глас и обичани герои от голямата опера.

Сред участниците е Владимир Галузин - един от най-големите тенори в наше време. Търсен и очакван от най-големите оперни театри и сцени по света той е запазил своя скъп спомен за работата си с маестра Констанца Вачкова.

Критиката възхвалява необикновената гласова природа на този истински драматичен тенор, с баритонова бленда, който грабва с уникалната си артистичност и сценично поведение. Нещо, което прави  героите му истински, внушителни, незабравими. Той придава особен блясък на познати герои от  италиански и руски опери. Критиката възхвалява интерпретациите му не само на такива образи като Герман от „Дама пика“, но и оригиналния прочит и  превъплащения на познати заглавия от Верди и Пучини, както и от богатата палитра на руското оперно творчество.

Очакван на най-големите световни сцени Владимир Галузин повече от 20 години играе в постановки на големите режисьори, под палката на знаменити диригенти в партньорство с най-търсените артисти.

Друга звезда е украинското сопрано Наталия Тимченко. Интересното е, че и Тимченко, както и Владимир Галузи,н е свързана с България. Тимченко завършва Българската държавна консерватория. Работила е с  проф. Констанца Вачкова от 2002 г. после и при знаменитото сопрано и вокален педагог Вирджиния Дзеани.

Тимченко печели награди на редица международни конкурси, като един от тях е на Международния певчески конкурс „Елена Образцова“ в Киев, също и на  Международния певчески конкурс „Римски-Корсаков“ в Санкт Петербург.

Богатият й на различни стилове оперен репертоар от Моцарт до Римски-Корсаков, Рахманинов, Шостакович и Прокофиев, както и концертния й репертоар – „Реквием“ от Верди, 14-та симфония на Шостакович, „Стабат матер“ на Перголези и др. я прави търсена на най-престижните световни сцени.

Концерта в памет на маестра Констанца Вачкова с участието на толкова успели певци ще бъде израз на почит на  тези, които са били част от нейното оперно семейство, ще бъде израз на обич и признателност към тяхната незабравима маестра.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама