Йоан Матев отново влиза в съдебна зала

08:00, 21 юни 18 25 583 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поредно заседание по делото срещу Йоан Матев, обвинен за убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина. Делото продължава с разпит на свидетели. 

Досега бяха разпитани съученици на Матев, които разказаха, че след убийството той се променил визуално, както и че бил склонен към агресия, но не и към убийство.

Процесът започна през февруари, а майката и бащата на Георги са частни обвинители. Съдът допусна гражданските им искове общо за 400 000 лв. обезщетение за причинени болка и страдание. 

През април родителите на жертвата се появиха за първи път в залата. На процеса присъства и майката на обвиняемия Йоан Матев. Пред съда показания трябваше да даде и братът на Матев - Марсел. Той обаче отказа това. 

Именно Марсел е ключов свидетел по делото. Преди време той уличи брат си като извършител на престъплението и заведе разследващите до мястото, където е изхвърлен ножът след убийството.  

Марсел Матев се възползва от законовата възможност да не дава показания срещу брат си. Така свидетелствата му за зверството останаха само в кориците на досъдебното производство. Това предизвика полемика, дали те остават като доказателства в процеса, или не. 

На последното заседание преди дни стана ясно още, че десетокласникът Марио Тодоров е бил първият заподозрян за убийството на Георги Игнатов. Той беше разпитан като свидетел. Повод за подозренията са обидни съобщения и закани, които с Георги си разменили във Facebook. А причината – ревност от страна на Георги към Лора, заради обща снимка с нейния съученик.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама