Разпитаха за втори път приятелката на убития в Борисовата градина Георги

13:05, 21 юни 18 25 558 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С повторен разпит на приятелката на убития преди три години в столичната Борисова градина Георги Игнатов продължи делото за смъртта на 15-годишното момче.

Показания даде и момичето, което се е свързало с Лора Крашевска, за да ѝ каже за съмненията си, че подсъдимият Йоан Матев e убил Георги.

Лора беше на разпит за втори път, за да бъде направена очна ставка със Стефания Колева, момичето от училището на Йоан Матев, което се свързва с приятел на Лора, за да му каже, че всички в училище говорят, че момчето от записите на камерите на БНР, разпространени след убийството на Георги Игнатов, е именно Йоан Матев.

Съмненията възникнали заради рязката промяна, настъпила във външния вид на подсъдимия, който половин година след убийството изглеждал неузнаваем. Затова и Стефания се свързва с приятеля на Лора.

От разпита ѝ стана ясно, че този въпрос е бил коментиран и в учебните часове, а по време на разпитите една от учителките на Йоан Матев разказа, че няколко седмици след убийството в Борисовата градина директорката на училището е поискала специална бележка за извинение на отсъствията на 2-ри юни, като се е обърнала персонално към Йоан Матев.

Разпитите продължават.

Процесът срещу Йоан Матев започна през февруари. Майката и бащата на Георги са частни обвинители. Съдът допусна гражданските им искове общо за 400 000 лв. обезщетение за причинени болка и страдание. През април родителите на жертвата се появиха за първи път в залата. На процеса присъства и майката на обвиняемия Йоан. При едно от предишните заседания адвокатите на Йоан поискаха делото да се прекрати и процесът да бъде засекретен. Искането беше отхвърлено.

Йоан Матев е предаден на съд за това, че на 2-ри юни 2015 г. в 11:43 часа в София, в парк Борисова градина, като непълнолетен, но като е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, умишлено е умъртвил непълнолетния Георги като му нанесъл един удар с нож. В резултат на това били засегнати жизнено важни органи и настъпила масивна кръвозагуба, довела до смъртта на пострадалия.

Оръжието на престъплението е намерено в близост до местопроизшествието. Матев избягал и изцяло променил външния си вид, навиците си и социалните си контакти.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама