Пускат временно движението при площад "Гарибалди" в София на 2-ри юли

15:30, 21 юни 18 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На пълни обороти вървят ремонтите в централната част на София. Почти целият идеален център на столицата е парализиран от строителни заграждения това лято.

Кметът на града Йорданка Фандъкова заяви, че работите трябва да приключат качествено и в срок.

Ръководителят на обекта, който прави ремонта на ул. „Граф Игнатиев“ увери, че към момента строително-монтажните работи се движат по предвидения линеен график. В отсечката на ул. „Граф Игнатиев“ от бул. „Витошка“ до ул. „Денкоглу“ са изпълнени демонтажните работи на настилката и релсовия път и приключва реконструкцията на подземните комуникации. Изградени са топлофикационният колектор и водопроводната и канализационната инфраструктури, положена е кабелната мрежа на уличното осветление и са изградени нови колектори за електропреносната мрежа.

Кръстовището на ул. „Граф Игнатиев“ и ул. „Денкоглу“ е изпълнено на бетон и се планира на 2-ри юли да бъде пуснато временно движението като на следващ етап ще бъде положена и пътната настилка.

В зоната на площад Славейков са изпълнени демонтажните работи и приключва изграждането на подземните комуникации. Предстои изграждане на колекторите на ЧЕЗ и кабелната мрежа за уличното осветление.

Изградена е на 90% стоманобетоновата конструкция на релсовия път и от 26-ти юни започва полагането на релсовия път.

Продължава демонтажът на релсовия път и подмяната на водопроводните отклонения към сградите в участъка на ул. Граф Игнатиев“ от ул. „Раковски“ до ул.„6-ти септември“, както и в участъка от бул. „Васил Левски“ до бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“.

Предстои на 2-ри юли да бъде затворено кръстовището на ул. „6- ти септември“ и ул. „Граф Игнатиев“ за реконструкция на топлофикационната мрежа преминаваща през кръстовището.

Продължават ремонтните дейности и по ул. „Солунска“. В участъка от ул. „Хр Белчев“ до ул. „Ангел Кънчев“ се работи по възстановяване на паважа на пътното платно.

Автомобилното движение ще бъде пуснато на 1-ви юли след което продължава работата по тротоарите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама