Ловеч, Добрич и Варна под полицейска блокада в издирване на избягалия затворник

08:00, 22 юни 18 25 2139 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Продължава издирването на затворника, избягал в четвъртък от мандра край Ловеч. Рецидивистът Борис Иванов е присъда в общежитие от открит тип към затвора в Ловеч. 

Полицаите претърсват територията на две области - Ловеч и Добрич, тъй като затворникът е родом от намиращото се там село Полковник Иваново. Проверяват се всички коли в района. Екипи на полицията има и на входовете и изходите на двата града. В издирването на Борис Иванов се е включил и хеликоптер.

Полицейското присъствие във Варна също е било засилено. Иванов има трима братя във Варна.

По информация на БНР, мъжът вече се издирва на територията на цялата страна, тъй като има вероятност да е избягал с автомобил.

Полицията призовава гражданите, които го забележат или имат информация за него, да се обадят на телефон 112 или да сигнализират в полицейските управления, като анонимността им е гарантирана. Борис Иванов е на 48 години, среден на ръст, с кафяви очи и къса, черна коса. Той е с нормално телосложение,  продълговато, леко мургаво лице, правилен нос, високо чело, а на врата си има татус – червена целувка.
 
Борис Иванов избягал от обекта, където работел като чистач в 10.30 часа в четвъртък и от служител на фирмата бил подаден сигнал за липсата му. Свидетел на бягството станал портиерът, който разказва, че беглецът прескочил оградата „като сърна“ и се „мушнал в гората“. Според разказа му Иванов работел там два дни.

Беглецът излежавал 13-годишна присъда за блудство и кражби, постановена през 2011 година. В началото на месеца бил преместен в общежитие от открит тип, тъй като изтърпял над половината от наказанието си. Зам.-министърът на правосъдието Николай Проданов обясни, че това е било направено според законовите норми. По думите му в случая не се касае за бягство на затворник, а за отклоняване от външен обект на лишен от свобода.

Това е петият беглец от началото на април досега. В последните месеци двама лишени от свобода се отклониха от външни обекти, като единият случай е от Пазарджик, а другият от Пловдив. При втория на полицията ѝ отне близо 2 седмици да открие мъжа.

В началото на април от Софийския затвор избягаха двама рецидивисти, след като заплашиха надзирателите с оръжие. Единият от бегълците - Радослав Колев, още е в неизвестност. Вторият - Владимир Пелов бе убит при престрелка с друг криминално проявен мъж в центъра на Ботевград в началото на юни.

Проданов е категоричен, че случаите на избягали затворници не зачестяват. Според него в предишни години медийното внимание не е било така концентрирано върху тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама