Жители на столичен квартал се вдигат на протест

17:09, 24 юни 18 25 513 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заради опит за застрояване на зелена площ, жителите на столичния квартал "Дружба" планират мащабни протести. Хората ще се съберат на протест на 27 юни от 7:30 часа в парка пред блок №105 в "Дружба" 1, съобщиха от Обществения съвет на столичния квартал, цитиран от novini.bg.

Вече е стартирала и подписка за отчуждаването на частната собственост в парка между блоковете 105, 99, 125 и 108 СУ "Никола Беловеждов" в квартал "Дружба" 1.
Хората настояват паркът да продължи да съществува и не искат в него да бъде изграждан 7-етажен блок, каквито са намеренията на частен инвеститор. До момента са събрани близо 1 000 подписа.

"Кварталът ни се презастроява с активното съдействие на кмета на район "Искър" - Ивайло Цеков. Категорично сме против всякакво ново строителство с изключение на детски градини", заяви д-р Николай Георгиев от Обществения съвет на "Дружба" 2.

По повод исканията на гражданите общинският съветник Борис Цветков е отправил питане към столичния кмет Йорданка Фандъкова какви действия се предприемат и кога ще се премине към отчуждителни процедури.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама