Вижте ареста на престъпната група, ръководена от брат на депутат (ВИДЕО)

14:45, 05 юли 18 25 1133 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

МВР разпространи кадри от арестите на членовете на престъпната група за изнудване, лихварска дейност и изпълнение на поръчки, разбита на 3 юли. За неин ръководител е сочен братът на депутата от ДПС Димитър Аврамов - Борис.

Спецакцията се проведе на територията на София, Приморско и Белово. Задържани са трима от участниците в престъпната група, включително и ръководителят им. Четвъртият участник в момента е в Бургаския затвор, където изтърпява присъда за незаконно притежание на оръжие.

Според събраните до момента данни, групата се е занимавала само с изнудвания, решавала е чрез брутални силови действия (и срещу солидно заплащане) финансови спорове в полза на някоя от страните, поемала е и е изпълнявала поръчки за "наказателни акции" срещу конкретни хора или е възлагала изпълнението им на трети лица. 

Няма връзка между задържаната група за изнудване и убийството на данъчния инспектор Иво Стаменов, съобщиха от прокуратурата. Към момента е установено, че й е било възложено да го сплашат с палежи и побой.

Работата по документирането на цялостната престъпна дейност на обвиняемите продължава под ръководството на Специализираната прокуратура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама