Обявиха първото класиране на кандидат-студентите за 2018/2019 в Софийския университет

16:25, 10 юли 18 25 1198 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за учебната 2018/2019 г. обяви първия етап на класирането на кандидат-студентите днес, 10 юли.

7 104 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище. 551 души са подали документи за класиране в специалност „Медицина“.

На първо място сред посочените от най-много кандидати специалности е „Психология“. На второ място е „Комуникационен мениджмънт“, една от новите бакалавърски програми на Софийския университет, обучението в която ще започне през следващата учебна година. Третото място, както и през миналата година, заема специалността „Публична администрация“. На следващите места кандидатите са поставили „Компютърни науки“, „Английска филология“, „Софтуерно инженерство“, „Социология“, „Българска филология“, „Информационни системи“ и „Информатика“.

От 11 юли до 13 юли 2018 г. новоприетите студенти имат следните възможности:

- да се запишат в специалността, в която са класирани на първия етап.

Записването се извършва в отдел „Студенти“ на факултета, в който кандидатите са приети. Документите за записване се закупуват в книжарниците в Ректората. Освен тях трябва да бъдат представени оригинал и копие на дипломата за средно образование, лична карта, документ за платена семестриална такса, квитанция за платена такса за електронна студентска карта, три паспортни снимки, формуляр за записване на новоприети студенти (изтегля се от страницата на Софийския университет и се попълва) и декларация за здравно осигуряване, която се получава при записване.

- да потвърдят в специалността, в която са класирани на първия етап – при потвърждаването оригиналната диплома за средно образование се депозира в съответния факултет;

- приетите по първото си желание кандидати се записват в специалността без право да потвърждават за участие в следващи класирания.

Неприетите от първия етап кандидати участват автоматично в следващия етап на класирането.

Вторият етап на класирането ще бъде обявен на 17 юли 2018 г. В него участват потвърдилите от първия етап кандидати, за които е възможно прекласиране в по-предна желана специалност, посочена в състезателния картон, и некласираните кандидат-студенти. От 18 до 20 юли 2018 г. включително класиралите се от втория етап кандидати трябва да потвърдят или да се запишат в избраната специалност.

На 24 юли 2018 г. ще бъде обявен третият етап на класирането. Записването за него е окончателно и трябва да бъде направено в периода 25-27 юли 2018 г. включително.

Първият етап на класирането за специалност „Медицина“ ще се извърши на 17 юли 2018 г. Класираните от този етап кандидати ще имат възможност да се запишат в специалност „Медицина“ като не участват в следващите етапи. Ако не се запишат, губят придобитите студентски права и отпадат от следващите етапи на класиране. Записването на класираните се извършва на 18 и 19 юли 2018 г.

Вторият етап на класирането ще се извърши на 22 юли 2018 г. В него участват некласираните от първия етап кандидат-студенти. Записването се извършва на 23 юли 2018 г. при следните възможности: Кандидатите да се запишат в специалност „Медицина“, като не участват в последния етап или да не се запишат в специалност „Медицина“ като губят придобитите студентски права и отпадат от последния етап на класиране.

Третият етап на класирането ще се извърши на 24 юли 2018 г. Срокът за записване е от 25 до 27 юли 2018 г. Резултатите от това класиране са окончателни.

Както вече съобщихме, във връзка с влезлия на 25 май 2018 г. в сила Общ регламент за защита на личните данни (Регламент (ЕС) 2016/679) Софийският университет прекратява практиката на обявяване на класирането на хартия със списъци на сградата на Факултета по химия и фармация. Кандидатите следва да се информират за класирането в профила си в електронизираната система на Софийския университет.

Най-актуалната информация за кандидатстудентската кампания може да бъде намерена в страницата на Софийския университет в интернет (www.uni-sofia.bg) и в страницата във Фейсбук „Кандидат-студенти 2018“ @OfficialSUStudents2018.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама