Стартира цялостен ремонт на ул. "Резбарска" в "Подуяне" в София

08:05, 11 юли 18 25 1185 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 11 юли започва ремонт на ул. “Резбарска“ в район „Подуяне“, която ще бъде ремонтирана изцяло. 

Изпълнява се полагането на първия пласт асфалт на настилката на ул. “Гюешево“, която е една от основните улици в район „Възраждане“ и цялостно се ремонтира. Отстраняват се непредвидени обстоятелства във връзка с ремонт на „Топлофикация“. Поетапно се ремонтират и тротоари. 

Продължава изпълнението на програмата за ремонт на вътрешноквартални улици. В момента се работи също и по ул. “Феникс“ в кв. “Овча купел“, ул. “Хемус“ в район „Слатина“, планира се ул. “Боянска“ от 15 юли, където първо ще подменим водопровод. 

На 12 юли започва изпълнението на пилотния проект за изграждане на първите два перона по бул. “Константин Величков“ за обособяване на скоростни трасета за споделено движение между автобуси и трамваи. Работата ще започне от спирката на парк „Свети Петър и Павел“ и ще бъдат общо шест, каза заместник-кметът на София Евгени Крусев. 

По бул. “Константин Величков“ се движат автобусните линии: 11, 60, 72, 102, 83, 45 и 77 и трамвайните линии – 11, 22, 3. Предвидено е превозните средства да се движат по общо трасе и да спират на общи спирки. Ще бъдат направени и нови спиркови перони за по-комфортното и безопасно изчакване на пътниците. През септември ще са готови и шестте перона. Освен бул. “Константин Величков“ подобни трасета предвиждаме и по бул. “Възкресение“ и „Мадрид“, каза Евгени Крусев.

По отношение на ремонта на ул. „Граф Игнатиев“ и дърветата Евгени Крусев заяви, че еколозите от „Зелена система“ правят ежеседмични проверки и предписания към изпълнителя на обекта, който има задължението да прави всичко възможно, за да опази дърветата. По проекта в зона 2 ще бъдат засадени още 76 нови дървета, като 60 от тях са на ул. „Граф Игнатиев“, пл.“Славейков“ и около църквата „Св. Седмочисленици“. Останалите ще бъдат по ул. „Солунска“ и ул.“6-ти септември“.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама