Приключи разследването срещу Иванчева, Петрова и Дюлгеров

12:28, 11 юли 18 25 867 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По-малко от три месеца след показния арест в центъра на София на кметицата на район "Младост" Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и бившия районен кмет Петко Дюлгеров, от Специализираната прокуратура обявиха, че разследването за корупционната афера е приключило. 

На 9 и 10 юли прецизираните обвинения са били предявени на всеки от тримата. От днес, 11 юли 2018 г., започва предявяване на материалите по делото на обвиняемите и защитата им, се посочва в съобщението. В най-кратки срокове след това Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт.

Зрелищният арест на Иванчева и Петрова бе осъществен в средата на април в центъра на София. След това съдът ги остави за постоянно в ареста, а прокуратурата поиска и отстраняването им от длъжност, което също бе уважено от две съдебни инстанции. Петрова пък беше уволнена от и.д. кмет на район "Младост", за което разбра на едно от заседанията по мерките за неотклонение.

Всички предишни заседания - по налагане на мерки за неотклонение или по отстраняването от длъжност на двете жени, бяха отлагани с часове или с дни, за да могат обвиняемите да се запознаят с материалите по делото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама