Платформа събира мненията на гражданите за бъдещата визия на София

19:10, 11 юли 18 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ако искате да станете част от големия разговор как да изглежда София за поколенията, можете да се включите в създаването на тази визия по време на гостуването на австрийския културен павилион на площад "Света Неделя". Близо 1000 души вече са се включили в инициативите. Проектът на Столичната община има амбицията да опише града, в който искаме да живеем, и да подобри начина на градско планиране с конкретни идеи до 2050 година, предава БНР.

Борис Костадинов от фондация „Отворени изкуства“ сподели, че платформата събира мнения на гражданите и гостите на София за местата, в които те живеят, тези в които работят и маршрутите, по които минават любимите места.

„Целта на инициативата е в рамките на две години и половина да се съберат достатъчно мнения и препоръки за това как да се променя София, които идват пряко от гражданите, а не от специалистите архитекти и урбанисти, след което, на базата на цялата тази информация, да стъпи новият градоустройствен план на София, който да бъде в услуга на самите граждани не само функционално, а и естетически“, обясни Костадинов.

На 15 юли главният архитект на София Здравко Здравков ще представи новия вид на пешеходната зона на булевард "Витоша", както и Международния конкурс за трансформацията на площад „Света Неделя“, допълни Костадинов. 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама